Εγγραφή

 

Διαβολογέφυρο

 

Διαβολογέφυρο: Συνεχίζοντας από την Αρχαία Τροιζήνα θα συναντήσετε το Διαβολογέφυρο, μια απόκρημνη περιοχή με άγρια ομορφιά. Είναι μια πανέμορφη χαράδρα με πλούσια βλάστηση, γεμάτη από πικροδάφνες και αιωνόβια δέντρα και πλατάνια. Στο βάθος της τρέχει ένα μικρό ποτάμι, το οποίο κατεβαίνει από τα βουνά δημιουργώντας σε ορισμένα σημεία του μικρές λίμνες, ανάμεσα από τεράστια βράχια.  

 

Εκπληκτικό μέρος για περπάτημα, κατάβαση, αναρρίχηση, κολύμβηση ή και βουτιές!

Ένα φαράγγι κατάπρασινο όπου το τοπίο εναλλάσσεται με βράχια, καταρράκτες και μικρές λίμνες με πεντακάθαρο νερό.

Η είσοδος του φαραγγιού είναι σε υψόμετρο 565μ. ενώ το ίδιο το Διαβολογέφυρο βρίσκεται προς το τέλος της διαδρομής σε υψόμετρο 85μ. Κοντά στην έξοδο του φαραγγιού (προς τη μεριά της Τροιζήνας) βρίσκεται ο πανάρχαιος πύργος Θησέα o οποίος επί Φραγκοκρατίας ονομάστηκε κάστρο Δαμάλα.

 

 Πάνω στις πέτρες του γεφυριού υπάρχουν ίχνη από πατημασιές κατσίκας, ίσως και του διαβόλου!!!

 

Ο μύθος αναφέρει ότι ο Πασάς της περιοχή διατάζει τον κορυφαίο πρωτομάστορα Χρυσορρόα να κατασκευάσει γεφύρι στο ποτάμι του Δαμάλα. Διαφορετικά θα τον αποκεφάλιζε. Οι δύο πρώτες προσπάθειες του Χρυσορρόα ήταν αποτυχημένες. Στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια, προκειμένου να μην χάσει το κεφάλι του, έκανε συμφωνία με το Διάβολο να τον βοηθήσει, προσφέροντας την ψυχή του. Τη συνέχεια της ιστορίας μπορείτε να την μαντέψετε από το όνομα του γεφυριού! Διαβολογέφυρο...

Σχόλια:


0 Σχόλια

Δείτε επίσης:

Επίδαυρος
  Στην ενδοχώρα της...

Πόρος
  Ο Πόρος είναι...

Μπούρτζι
Απέναντι από τις...

Λεμονοδάσος
  Από ψηλά η...

Γαλατάς - Οι Αδέρες
  Γαλατάς: Κωμόπολη απλωμένη...

Αρχαία Τροιζήνα
 'Εξω από το...